Отворен нови јавни позив за програме финансирања Фонда за иновациону делатност

Објављено: 06.12.2021 10:48 Објавио: Јован Стевановић

Фонд за иновациону делатност позива иновативна предузећа да се пријаве за доделу бесповратних средстава за развој иновација кроз Програм раног развоја, Програм суфинансирања иновација и Програм сарадње науке привреде. Други јавни позив у оквиру пројекта „Повећање иновационих капацитета и технолошке спремности МСП“, вредан 9 милиона евра, отворен је до 15. марта 2022.године у 15.00 часова. Пројектне пријаве из свих области науке и технологије и свих индустријских сектора подносе се путем портала Фонда.

Програм раног развоја намењен је младим предузећима који развијају технолошку иновацију за којом постоји потреба на тржишту. Појединачно по пројекту додељује се до 80.000 евра, максимално до 70% укупних оправданих трошкова пројекта, чије трајање је до 12 месеци. За овај програм могу се пријавити и тимови, с тим да у случају да њухов пројекат буде одобрен за финансирање, тим је у обавези да оснује предузеће.

Програм суфинансирања иновација подржава мала и средња предузећа у развоју нових производа, услуга и технологија са високом додатом вредношћу и подстиче да успоставе сарадње/партнерства са међународним компанијама/организацијама. Појединачно по пројекту се додељује до 300.000 евра, максимално 70% укупних оправданих трошкова пројекта за микро и мала предузећа, односно 60% за средња предузећа. Пројекти могу трајати до 24 месеца.

Програм сарадње науке и привреде има за циљ да подстакне предузећа из приватног сектора и јавне научно-истраживачке организације да формирају конзорцијуме и реализују заједничке развојне пројекте како би развили нове производе и услуге, односно иновативне технологије, са тржишним потенцијалом. Финансијска подршка се додељује до 300.000 евра по пројекту чиме се покрива максимално 70% укупних оправданих трошкова пројекта за микро и мала предузећа, односно 60% за средња предузећа. Пројекти могу трајати до 24 месеца.

Јавни позив је отворен до 15. марта 2022. године до 15 часова, а пријаве пројеката из свих области науке и технологије и индустријског сектора се подносе путем портала Фонда.

У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, Фонд ће промоцију програма финансирања организовати online током децембра 2021. године, јануара, фебруара и марта 2022. године.

Такође, Фонд је на располагању свим подносиоцима пријаве и путем телефона: 011/6555 696 или електронске поште: minigrants@inovacionifond.rsmatching.grants@inovacionifond.rs и cgs@inovacionifond.rs.

© 2019 - 2024 Природно-математички факултет. Сва права задржана. Design & Developed by: Дубљанин