XI НАУЧНО-СТРУЧНИ СКУП СА МЕЂУНАРОДНИМ УЧЕШЋЕМ "ПЛАНСКА И НОРМАТИВНА ЗАШТИТА ПРОСТОРА И ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ"

Објављено: 04.11.2021 13:02 Објавио: Јован Стевановић

У периоду од 28. до 30. октобра 2021. године у Вршцу, одржан је XI по реду научно-стручни скуп са међународним учешћем "ПЛАНСКА И НОРМАТИВНА ЗАШТИТА ПРОСТОРА И ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ" у организацији Асоцијације просторних планера Србије и Географског факултета Универзитета у Београду. Скуп је организован у сарадњи са Градом Вршац и уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Скуп је окупио велики број домаћих и иностраних експерата, научних радника, представника јавних предузећа, државних и локалних органа управе као и представнике невладиног сектора. Посебна секција за младе истраживаче, окупила је младе стручњаке и студенте мастер и докторских студија. Презентовани су радови и искуства из домена правног, институционалног и методолошког оквира заштите простора и животне средине, конфликата у простору, учешћа јавности у процесу планирања и доношења одлука те искустава у изради просторних и урбанистичких планова. Ове године посебан акценат је стављен на конфликте у простору и одрживом планирању простора, затим на учешће јавности у процесу планирања и доношења одлука, које заслужује посебну пажњу имајући у виду све јачи грађански/еколошки активизам.

У раду скупа учествовало је око 150 аутора, међу којима су били наставници и сарадници Одсека за географију, Природно-математичког факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. На позив организатора, скуп је поздравио проф. др Бранко Дрљача, в.д. декан ПМФ-а. Асистент Душан Ристић био је део Организационог одбора скупа. Скуп су са више радово подржали: др Данијела Вукоичић, др Милена Николић, др Владица Стевановић, др Јован Драгојловић, асистенти Марко Ивановић, Никола Милентијевић и Душан Ристић и сарадник у настави Сања Божовић.

Линкoви интернет портала:

http://www.vrsac.org.rs/ViewNews.aspx?NewsId=3602&Lang=cir&Pid=2

https://vojvodinauzivo.rs/medunarodni-naucno-strucni-skup-planska-i-normativna-zastita-prostora-i-zivotne-sredine-odrzava-se-u-vrscu/

https://evrsac.rs/medunarodni-naucno-strucni-skup-planska-i-normativna-zastita-prostora-i-zivotne-sredine-odrzava-se-u-vrscu/

 

© 2019 - 2024 Природно-математички факултет. Сва права задржана. Design & Developed by: Дубљанин